Puheenjohtajan palsta

3. puheenjohtajan palsta:     Syksyn tapahtumista

Parhaillaan sataa rankastikin pitkän kuivan kauden jälkeen. Joutsenet lipuvat Pyhäjärvellä poikasineen päät painettuina siipiä vasten. Nyt on raikas ilma ja hyvä tarttua yhdistysasioihin.

Senioripiirin suunnittelukokous pidetään ensi viikon maanantaina piirin puheenjohtajan kotona Jämsässä. Asioina mm tulevat piirin toimijavalinnat mm senioriliiton tehtäviin ensi vuonna Savonlinnassa tapahtuvaan Liittokokoukseen. Meitä koskevia asioita ovat mm lokakuussa pidettävä piirin kirkkopyhä 27.10 ja sen ohjelma. Seurakunnan kanssa on käyty alustava suunnittelu Sari suntion ja Kyllikin kanssa.

Syksyn toiminta alkaa 2.9 klo 10 "Kerro kuvasta ryhmällä" kaupungintalon alakerrassa ja Muistikerho on poikkeuksellisesti jo 9.9 klo 13 samassa paikassa kaupungintalon alakerrassa. Muistikerhon paikalla on 16.9. klo 13 - 16 Metsä Fibren vierailu, jonne pitää ilmottautua Kyllikille 5.9 mennessä. Kuukausitilaisuudessa 18.9 klo 13 jatkuu muistiteema, kun keskussairaalan kunt. ohj. Katja Mattila antaa ohjeita, "Miten pidän huolta muististani".

SENIORIT SEINÄJOELLE 27. - 28.9.2019 on Keski-Suomen senioripiirin yhdistykset kutsuttu Neljän piirin, Lapin, Oulun, Pohjanmaan ja Keski-Suomen piirien yhteiseen tapahtumaan Sokos hotelli Lakeuteen. Tilaisuuteen on yhteiskuljetus Keski-Suomesta ja kustannukset noin 200 - 300 euroa riippuen 1 -2 henkilöstä. Jos olet kiinnostunut mielenkiintoisesta tapahtumasta Etelä-Pohjanmaalla, niin ota yhteys minuun ennen 13.9, jolloin ilmottautuminen päättyy.

Lokakuussa lähestyy yhdistyksen syyskokous ja tärkeät henkilövalinnat. Jos toimiminen yhdistyksen tehtävissä kiinnostaa, niin toivon hartaasti rohkeaa yhteydenottoa nykyiseen puheenjohtajaan.

Yhteistä syksytoimintaa odotellen

Outi

2. puheenjohtajan palsta:     Kesää kohti!

Kevättapahtumat ovat ohi ja kesä on jo kukkeimmillaan! Lämmintäkin +30 astetta. Kiitokset vielä kaikille kevään tapahtumista vastanneille! Viimeksi saimme kuulla ja nähdä esityksen Australiasta, sen luonnosta ja erikoisista eläimistä.

Tänään meidän piti esitellä yhdistystä Biotalous- ja juustomessuilla. Esittelijöitä ei  ollut riittävästi ja jouduimme peruuttamaan osallistumisemme.

Ensi vuonna kuitenkin myös Keski-Suomen yhdistysten tulisi osallistua liiton "Rohkeasti seniori" projektiin. Tällöin yhdistysten tulisi järjestää matalan kynnyksen tapahtumia, uusien, juuri eläkkeelle jäävien saamiseksi mukaan senioritoimintaan. Eli meidänkin tulisi olla rohkeasti esillä ja ottaa kontaktia mahdollisiin uusiin jäseniin.

Kevään viimeisessä kokoontumisessa yhdistyksen nimen muuttamisesta Äänekosken senioreiksi samoin kuin useat Keski-Suomen yhdistykset ovat jo tehneet. Nimenmuutos ei kuitenkaan saanut kannatusta. Pelättiin, että ei kohta erotuta riittävän selvästi muista eläkeläisjärjestöistä Äänekoskella.

Vanhusneuvoston uusi kaksivuotiskausi on alkanut 1.6.2019 ja uusiksi edustajiksi on valittu Kyllikki Lång ja varalle Jorma Kiviranta. Onnea haasteisiin tulevalle kaudelle ja Liisalle kiitokset edellisestä kaudesta.

Äänekosken kaupunki on myöntänyt yhdistyksellemme samansuuruisen perusavustuksen kuin viimekin vuonna eli 400 euroa.

Senioripiirissä on rohkaistu lähiyhdistyksiä yhteistyöhön. Tänä vuonna on yhdessä Karstulan ja Saarijärven yhdistysten kanssa  ollut kotisivujen laatimista, yhdistystapaaminen ja syksyllä on tulossa jäsenlaskutusosio.

Parhaillaan Saarijärven seniorit tarjoavat edullista tutustumismatkaa Svinhufvudin kotimuseoon Luumäelle ja Mikkelin Päämajamuseoon.Yöpyminen on Mikkelin Vaakunassa ja matkan hinta 180 euroa. Ilmottautumisohjeet ovat  Omat tapahtumat, Retket otsikon alla. Jos meiltäkin tulee osallistujia, niin kuljetus hakee Äänekoskelta.

Keski-Suomen senioripiirin suunnittelukokous on elokuussa Jämsässä ja siellä päätetään myös lopullisesti Äänekosken kirkkopyhän ohjelmasta 27.10.2019.

Koko Suomi sai jääkiekkomestareidensa myötä tunteen onnistumisesta. Voittajia presidentti Niinistö kiitteli siitä hengestä, että "kun kaikki tekevät parhaansa, niin minäkin onnistun". Tätä henkeä kaipaan myös puheenjohtajana yhdistyksemme toimintaan ... että jokaiselle tulisi osallisuuden ja onnistumisen tunteita!

Kaunista ja leppoisaa kesää toivotellen 7.6.2019

Outi

1. puheenjohtajan palsta

Tänään on kaunis aurinkoinen aamu. Hiihtolomalaiset etelästä ovat lähdössä laskettelemaan Laajavuoreen. Itselläni on vielä osittain kainalosauvat käytössä. Alkuvuosi on kulunut polvileikkauksesta toipuessa. Samalla kuitenkin on ollut opeteltava kumppani sihteerin kanssa Kilta jäsenrekisterin kautta jäsenmaksulaskutus. Osa on saanut sen sähköpostitse ja osalle on lähetetty paperilasku. Nyt jännitetään, miten ko laskutus onnistuu. Joku oli säikähtänyt outoa sähköpostilaskua ja poistanut sen heti koneeltaan.

Uusi pian ilmestynyt kotisivu on myös työllistänyt sekä sihteeriä että allekirjoittanutta. Saimme kuitenkin hyvää koulutusta Saarijärvellä yhdessä Karstulan ja saarijärvisten kanssa Jämsästä, mistä Kari Laakso oli tullut meitä ohjaamaan.

Uusien ohjelmien opettelu on ollut työlästä ja aikaa vievää. Olemme kuitenkin joutuneet näissä merkeissä tekemään paljon yhdistysten välistä yhteistyötä.

Tällä hetkellä Kevätkokousvalmistelut ovat ajankohtaisia. Maaliskuun 5. päivänä kokoonnutaan Saarijärven ja Karstulan senioreiden kanssa miettimään yhdistysten kehittämistä ja mahdollisia yhteistyömuotoja piirin koulutusvastaavan Sirpa Teräväisen johdattelemana. Tilaisuuteen on jäsenillä vapaa pääsy hallituksen kanssa.

Mukava muisto helmikuussa jäi Saarijärven senioreiden teatterimatkaan osallistumisesta. Meitä oli neljä äänekoskelaista jäsentä katsomassa heidän kanssaan Jotunin "Miehen kylkiluuta", jonka kantava hahmo oli saarijärveltä kotoisin oleva näyttelijä Paavo Honkimäki.

Terv. Outi