Puheenjohtajan palsta

Puheejohtajan palsta 13.3.2020

Senioriliitto ja Äänekosken seurakunta suosittelevat välttämään yhteisiä kokoontumisia tästä päivästä alkaen. Seurakunnan tilat eivät ole yhdistyksemme käytössä koko keväänä, joten ainakin keskiviikon 18.3.2020 Kuukausitapaaminen Seurakuntakeskuksessa on peruttu samoin Muistikerho maanantaina 16.3.2020.

Monia muitakin toimintoja ja palveluja on rajoitettu tartunnan vaaran vähentämiseksi. Seurataan annettuja ohjeita ja pidetään taukoa yhdistystapaamisissa. Kaikesta huolimatta ylläpidetään toivoa, että Suomessa nämä toimet hillitsisivät taudin etenemistä. Tänään on varapuheenjohtaja Jorma Kiviranta arvostellut Keskisuomalaisen Mervolan synkkää pääkirjoitusta ja toivoo, että selviäisimme "maalaisjärjellä" tästä uudesta tilanteesta panikoimatta liikaa. -Itse ajattelin, että täytyy käyttää nyt vapautuvaa aikaa kotona kodin kunnostamiseen, käsitöihin tai mieluisten tv- sarjojen tai kirjojen lukemiseen. Voimmehan kuitenkin aina olla toisiimme yhteydessä vaikka puhelimen tai sähköpostin välityksellä.

Malttia ja terveyttä meille kaikille toivoen

Outi

Tammikuun 2020 päivitys:

Kevätkausi on käynnistynyt Muistikerholla ja vuoden ensimmäisellä kuukausitapaamisella Seurakuntakeskuksessa. Tavoitteena oli koota toiveita tämän vuoden tapahtumista ja niistä keskusteltiin innostuneesti. Samalla käynnistyi viime vuoden toimintatietojen keräys piirille, liitolle ja oman yhdistyksen kevätkokoukseen helmikuussa 19.2.2020.

Sitä ennen 23 yhdistyksen jäsentä lähtee Karstulan Mieslaulajien Tulitauko konserttiin lauantaina 15.2.2020 klo 17 näytökseen.  Ja helmikuun Muistikerho on 17.2.2020 klo 13.

Keski-Suomen kansallisen senioripiirin ensimmäinen hallitus pidettiin 20.1.2020 ja sen yhteydessä Raimo Veintie piirin muistikerhoyhdyshenkilönä piti esityksen muistikerhotoiminnasta etukäteistehtävän pohjalta. Hän olisi myös valmis kouluttamaan yhdistyksiin muistikerhojen vetäjiä. Esitys sai positiivisen vastaanoton piirihallituksen jäseniltä.

Puheenjohtajan tehtäviin tällä hetkellä kuuluu vuosikertomuksen laatiminen. Mieleen on jäänyt onnistumisia ja valitettavan useita suunnitelmien peruuntumisia. Onnistumisiin kuuluuvat ainakin piirin Kirkkopyhä ja Pro Nemus vierailu. Yhteiset retket ja pikkujoulut Karstulan ja Saarijärven yhdistysten kanssa eivät toteutuneet.

Toivon kuluvan vuoden suunnitelmien toteutuvan paremmin. Niistä tarkemmin ensi palstalla.

Hyvää kevättalvea ja pysytään pystyssä ja terveinä!

tv Outi