Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan palsta 8.10.2020

Ruskasyksy on kaunein vuosiin. Samaa ei voi sanoa niistä tunnelmista, joita Koronan toisen aallon leviäminen on aiheuttanut. Elokuussa vielä olimme iloisin mielin Konginkankaalla tutustumassa Konginkankaan historiaan Reimarin tuvassa ja siirtymällä sitten Karsikkoon, muinaiseen hautausmaahan Helena ja Ahti Ojasen opastamina. Osa meistä jatkoi vielä Nuijasodan muistomerkille. Olimme vielä positiivisia jatkon suhteen, mutta jo syyskuun kuukausitilaisuus peruutettiin, kun Äänekoskella ilmaantui uusia koronaan sairastumisia opiskelijoiden myötä. Nyt kuitenkin tavoitteena on pitää yhdistyksen syyskokous keskiviikkona 21.10 klo 13 Seurakuntakeskuksessa ja suunnitella ensi vuoden sekä loppusyksyn toimintaa ehkä enemmän ulkoilupainotteisesti. Lokakuun tapaamisessa huolehdimme korostetusti koronaturvallisuudesta käyttämällä kasvomaskia, huolehtimalla riittävistä turvaväleistä ja käsihygieniasta. Ehdolla loppusyksyn tapahtumiksi on esim. Taidemuseossa käynti ja kahvittelu Willen Olohuoneessa. Hietaman kirkkoon ja hautausmaahan tutustuminen tai jotakin muuta toimintaa, johon sisältyisi ulkoilua ja yhdessäoloa. Mielessä häilyy myös, miten  joulutapaaminen saadaan onnistumaan näissä olosuhteissa.

Ilonaiheita yhdistyksellä on kahden uuden jäsenen saaminen, joista toivomme saavamme myöhemmin myös toimijoita yhdistukseen. Ajankohtaista on miettiä ensi vuoden toimijoita, joihin suosittelisin jäseniämme hakeutumaan. Itse olen saanut paljon ko toiminnasta, mutta nyt tulee 5 ja puoli vuotta puheenjohtajana, joten on jo aika luopua tehtävästä.

Myös Senioriliiton toimintaa korona on hätyyttänyt siten, että kesällä Savonlinnassa pidettäväksi suunniteltu Liittokokous on siirretty jo kolmannen kerran pidettäväksi sähköisesti 18.11.2020 Teams kokouksena. Ensi vuonna liitto täyttää 50 vuotta ja aikoo järjestää kesällä Juhlaristeilyn, jos olosuhteet ovat siihen mennessä otollisemmat.

Vielä omista koronatunnelmistani, minkä vuoksi tämän palstan kirjoittaminen on viivästynyt, on ollut lievä lamaantuminen, Lähiomaisten vierailut ovat taas harventuneet emmekä ole päässeet osallistumaan nuorimman lapsenlapsen rippijuhliin Helsinkiin emmekä juuri 50 vuotta täyttäneen tyttäremme syntymäpäiville Jyväskylään.

Toivon kuitenkin meille kaikille kärsivällisyyttä ja malttia sekä keinoja ylläpitää sosiaalisia suhteita koronan leviämisestä huolimatta. Hyvää loppusyksyä kaikille!

Puheenjohtajan palsta 3.8.2020

Paljon on vettä virrannut niin Keiteleessä kuin Pyhäjärvessäkin sitten edellisen palstan. Yht äkkiä meidät pysäyttänyt koronakevät tuntui tosi pitkältä ja nyt on uskaltauduttu jo tapaamaan lähiomaisia ja tuttaviakin.

Iloiselta tapahtumalta tuntui saada yhdistyksen hallitus kasvokkain Willen olohuoneeseen ja keittiöön 28.7 suunnittelemaan alkavaa syksyä.

Toiminta päätettiin aloittaa luontoretkellä Karsikkoon ja Konginkankaan historiaan ja museoon 26.8 Helena Ojasen opastamana. Syyskuussa käynnistyy normaalitoiminta eli 14.9 kokoontuu Muistikerho ja 16.9 Kuukausitapaaminen Seurakuntakeskuksessa.

Piirin suunnittelukokous käynnistyy Saarijärvellä 31.8 ja liiton liittokokous siirtyi pidettäväksi 5. - 7.10.20 Savonlinnassa.

Hyvältä tuntuu alkaa suunnitella syksyä ja toivoa sopii, että onnistumme elämään suht normaalia arkea.

Puheejohtajan palsta 13.3.2020

Senioriliitto ja Äänekosken seurakunta suosittelevat välttämään yhteisiä kokoontumisia tästä päivästä alkaen. Seurakunnan tilat eivät ole yhdistyksemme käytössä koko keväänä, joten ainakin keskiviikon 18.3.2020 Kuukausitapaaminen Seurakuntakeskuksessa on peruttu samoin Muistikerho maanantaina 16.3.2020.

Monia muitakin toimintoja ja palveluja on rajoitettu tartunnan vaaran vähentämiseksi. Seurataan annettuja ohjeita ja pidetään taukoa yhdistystapaamisissa. Kaikesta huolimatta ylläpidetään toivoa, että Suomessa nämä toimet hillitsisivät taudin etenemistä. Tänään on varapuheenjohtaja Jorma Kiviranta arvostellut Keskisuomalaisen Mervolan synkkää pääkirjoitusta ja toivoo, että selviäisimme "maalaisjärjellä" tästä uudesta tilanteesta panikoimatta liikaa. -Itse ajattelin, että täytyy käyttää nyt vapautuvaa aikaa kotona kodin kunnostamiseen, käsitöihin tai mieluisten tv- sarjojen tai kirjojen lukemiseen. Voimmehan kuitenkin aina olla toisiimme yhteydessä vaikka puhelimen tai sähköpostin välityksellä.

Malttia ja terveyttä meille kaikille toivoen

Outi

Tammikuun 2020 päivitys:

Kevätkausi on käynnistynyt Muistikerholla ja vuoden ensimmäisellä kuukausitapaamisella Seurakuntakeskuksessa. Tavoitteena oli koota toiveita tämän vuoden tapahtumista ja niistä keskusteltiin innostuneesti. Samalla käynnistyi viime vuoden toimintatietojen keräys piirille, liitolle ja oman yhdistyksen kevätkokoukseen helmikuussa 19.2.2020.

Sitä ennen 23 yhdistyksen jäsentä lähtee Karstulan Mieslaulajien Tulitauko konserttiin lauantaina 15.2.2020 klo 17 näytökseen.  Ja helmikuun Muistikerho on 17.2.2020 klo 13.

Keski-Suomen kansallisen senioripiirin ensimmäinen hallitus pidettiin 20.1.2020 ja sen yhteydessä Raimo Veintie piirin muistikerhoyhdyshenkilönä piti esityksen muistikerhotoiminnasta etukäteistehtävän pohjalta. Hän olisi myös valmis kouluttamaan yhdistyksiin muistikerhojen vetäjiä. Esitys sai positiivisen vastaanoton piirihallituksen jäseniltä.

Puheenjohtajan tehtäviin tällä hetkellä kuuluu vuosikertomuksen laatiminen. Mieleen on jäänyt onnistumisia ja valitettavan useita suunnitelmien peruuntumisia. Onnistumisiin kuuluuvat ainakin piirin Kirkkopyhä ja Pro Nemus vierailu. Yhteiset retket ja pikkujoulut Karstulan ja Saarijärven yhdistysten kanssa eivät toteutuneet.

Toivon kuluvan vuoden suunnitelmien toteutuvan paremmin. Niistä tarkemmin ensi palstalla.

Hyvää kevättalvea ja pysytään pystyssä ja terveinä!